AVAL- Added VALue Learning for Preschool Teachers & Pedagogical Coordinators

A jelenben folyamatosan szembesülünk azzal, hogy egyedül a változás állandó, környezetünk és élethelyzeteink, a családhoz, az iskolához, a munkahelyünkhöz való viszonyunk bizonytalanná válik. Az egyik legígéretesebb módja annak, hogy az ezekből a bizonytalanságokból eredő nemkívánatos hatásokkal megküzdjünk, az, hogy az oktatásba fektetünk és kialakítunk egy olyan interkulturális megközelítésű oktatást, ami képes arra, hogy integrálja a másság tiszteletének elvét, az egyenlőséget és a társadalmi felelősségvállalást.

Vannak olyan dolgok, amelyeket már kora kisgyermekként meg kell tanulnunk, mivel segítenek bennünket abban, hogy felnőttként önazonosak legyünk: tiszteljük magunkat, tiszteljünk másokat és belátással cselekedjünk. Az AVAL projekt célja az volt, hogy óvodapedagógusokat és általános iskolai etika tanárokat segítsen abban, hogy a gyerekek korosztályának megfelelő módon (0-3, 3-6, 7-11 éveseknek) tudjanak az oktatandó értékekről beszélni, úgy, hogy a tanultak egész életükben elkísérhessék őket.

Az AVAL- Added VALue Learning for Preschool Teachers & Pedagogical Coordinators óvodapedagógusok és általános iskolai etika tanárok támogatására létrejött és megvalósított projekt. Általa szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy emberiség óceánjába mindenki egyenlőként tartozhasson bele és mindannyian együtt élvezhessük egy tanult és fejlett társadalom előnyeit.

A projektmunka 2017 szeptemberében kezdődött és 2019 augusztusában ért véget. Mostantól a honlapra nem kerül fel újabb információ.

További információért az értékorientált oktatásról és nevelésről, kérjük, forduljon az AVAL projekt koordinátorához, Elvira Sánchez-Igual asszonyhoz a Kisgyermekkori Nevelők Világszervezetétől (World Association of Early Childhood Educators, AMEI-WAECE) vagy a helyi partnerek egyikéhez. Magyarországról a Műegyetemi Oktatásinnovációs és Felnőttképzési Központ képviseletében Zarka Dénes és Szalma Éva vett részt a projekt kidolgozásában, elérhetőségeiket az „About us” menüpontban találja.

A magyar nyelven elérhető és letölthető, csaknem 50 oktatási segédanyagokat az alábbi linken találja:

Training Materials