AVAL- Added VALue Learning for Preschool Teachers & Pedagogical Coordinators

Mnoge i stalne promjene s kojima se moramo suočiti u današnjem svijetu stvaraju opće stanje nesigurnosti koja prožima naše okruženje na svim područjima – kao što su obitelj, škola i rad. Jedan od mogućih i obećavajućih načina na koji se možemo suprotstaviti kontraproduktivnim efektima koji mogu proizaći iz ovog je ulaganje u obrazovanje s interkulturnim pristupom koji je u stanju poštivati razlike s načelima pravde i društvene odgovornosti.

Postoje stvari koje se moraju “naučiti” od ranog doba jer nam pomažu: poštovanje prema sebi, poštovanje prema drugima i pažljivi, pažljivi rad.

Cilj AVAL-a je pružiti nastavnicima, predškolskim i osnovnim učiteljima alate i smjernice koje im pomažu da razviju duboku predanost vrijednostima primjerenim dobnim skupinama koje treba voditi ili podučavati (0-3, 3-6, 7-11). Naš cilj je stvaranje djece u navikama koje će odrediti bilo koju izvedbu u budućnosti, odnosno prijenos vrijednosti koji se dugoročno proteže tijekom svog života.

Projektom “AVAL: Dodano učenje u vrtiću za predškolske nastavnike i pedagoške koordinatore” želimo doprinijeti formiranju ovog društva u kojemu se svi uklapaju i u kojima možemo uživati u prednostima obrazovanog i razvijenog društva.